Pendeltrap

Drie individuen op zoek naar een gemeenschappelijke identiteit of “common ground”. Uit een voorstel ontstaat een tegenvoorstel, daaruit vloeit weer een nieuw idee voort. Zo is er altijd een voorwaartse beweging, maar de vraag blijft elke keer weer: Gaan we mee in de muzikale stroom of stellen we onze idealen voorop?
Met dit nieuwe programma onderzoekt But What About hoe het is om hier een weg in te vinden. Met componisten als Terry Riley en John Cage kijkt BWA naar cultuur vs. subcultuur, mainstream vs. alternatief, these vs. antithese. Alle kunstenaars maken deze afwegingen voortdurend, zoekend naar de gulden middenweg.
We nemen de trap. Een trede links, een trede rechts en dan weer links: de collectieve richting is omhoog, en daarmee dus vooruit. Een slinger met een extra dimensie - Pendeltrap.

Programma
Radio music - John Cage
Tread on the Trail - Terry Riley
Light Bending Forward - Patrick Clark
3 nieuwe opdrachtcomposities door Jan-Peter de Graaff, Patrick Clark en Sunbim Kim

Voor dit programma van BWA wordt onder andere samengewerkt met componist Patrick Clark. Clark heeft een speciale rol in het hart van het programma. Zijn stuk Light Bending Forward, dat hij schreef tijdens zijn studie bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, was het eerste dat het ensemble uitvoerde en opnam. Vanuit hier begon de bal te rollen en ontstond het idee van een verdere samenwerking met Clark en de andere componisten (met steun van de American Composers Alliance).

Bekijk hier ook ons vorige project met Jan-Peter de Graaff, zijn kameropera De Grens.